"Kaset komplosu" davası

"Kaset komplosu" davası

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılanmasına devam edildi

"KASET KOMPLOSU" DAVASI

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı sanık Ramazan Akyürek savunma yaptı.

Suçlamaları kabul etmeyen Akyürek, hakkında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e sunulduğu değerlendirilen yazı içeriğiyle ilgili, gönderildiği iddia edilen mektubun uydurma olduğunu öne sürdü.

"Benim bir örgüte bağlılığım, sadakatim asla olmamıştır." diyen Akyürek, görevde bulunduğu sürece emniyetteki önemli yerlere örgütsel amaçla atamalar yaptığı suçlamasını da reddetti.

Akyürek, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığının mevzuatı dışında işlem yapmadığını, zorunlu olmadıkça hiçbir yöneticiyle ilgili değişiklikte bulunmadığını ileri sürdü.

Sadece V.Y'yi önceden tanıdığı ve güvendiği için personel şubeden ve haber alma birimlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirdiğini iddia eden Akyürek, bunun dışında normal atamalar, eş durumu, sağlık, güvenlik, eğitim, kurum değişikliği ve başka nedenlerle yapılan planlı tayinlerin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirildiğini savundu.

Akyürek, iki karar emri ve iki mahkemeye sevk yazısında imza/parafı bulunması dolayısıyla da bir suçlamada bulunulduğuna değinerek, daire başkanı olması nedeniyle bu evrakları onaylamış olabileceğini ifade etti.

- Banka Asya'ya tarla parasını yatırmış

Mesleğe başladıktan sonra bir süre yurt dışında görevlendirildiğini ardından Türkiye'ye döndükten sonra bir ev ve tarla aldığını anlatan Akyürek, bir süre sonra parsellere bölünen arsasından parçaları, ihtiyaç duydukça sattığını ve uzun zaman önce Bank Asya'da açtığı hesaba faizsiz bankacılıktan dolayı yatırdığını anlattı.

Akyürek, ihtiyaç duyduğu vakit arsa sattığını, örgüt liderinin talimatıyla para yatırmadığını, zaten bir süre sonra banka ile ilgili sıkıntılar ortaya çıkınca hesabını kapattığını iddia etti.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına yönelik iddiaları da reddeden Ramazan Akyürek, örgüt yöneticisi olduğuna ilişkin iddiayı da kabul etmedi.

"Benim bir örgüte bağlılığım, sadakatim asla olmamıştır." diyen Akyürek, hayatının her anının terörle mücadele içinde geçtiğini savundu.

Akyürek, "Özel hayatımda da meslek yaşamımda da toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede durdum. Bir örgüt mensubu olmadım. Meslek hayatım ve özel yaşamım boyunca emniyet teşkilatı hiyerarşisi dışında legal ya da illegal bir hiyerarşiye dahil olmadım." ifadelerini kullandı.

Örgüt üyelerince hazırlanan listede FETÖ mensubiyeti olan, teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı en üst seviyede olan kişileri tanımladığı belirtilen "A5" şeklinde kodlandığına iddianamede yer verilen Akyürek, bu listeyi kabul etmediğini, hazırlayanlardan da davacı ve şikayetçi olduğunu kaydetti.

Ramazan Akyürek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.