Kasım yağmurları Tahtalı Barajı'na 4 milyon 410 bin metreküp su getirdi

Kasım yağmurları Tahtalı Barajı'na 4 milyon 410 bin metreküp su getirdi

İzmir'de etkili olan yağışlarla birlikte barajların doluluk oranları arttı. Tahtalı Barajı'na, toplam 4 milyon 410 bin metreküp su girişi gerçekleştiği bildirildi.

İzmir'de, kasım ayıyla birlikte yağışlar artarak hasadı başlattı ve bu durum kentteki barajların doluluk oranlarında artışlara yol açtı. Tahtalı Barajı, hafta sonu başlayan yağışlarla birlikte toplam 4 milyon 410 bin metreküp su ile doldu.

İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanı Serhat Ural, bu su miktarının İzmir metropol alanındaki ilçelerin 23 günlük su ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Ural, "Balçova Barajı'na 397 bin metreküp, Çeşme ilçesini besleyen Kutlu Aktaş Barajı'na 362 bin metreküp su girişi oldu. Bu miktarlar sırasıyla ilçelerin 23 günlük ve 43 günlük su ihtiyacını karşılayabilecek seviyede" dedi. Diğer barajlardan Gördes Barajı'na 2 milyon 459 bin metreküp, Ürkmez Barajı'na ise 15 bin metreküp su girişi gerçekleştiğini belirtti.

Ural, "Toplamda 6 barajımız var. Tahtalı Barajı İzmir'in su ihtiyacının yüzde 40'ını karşılıyor. Barajımızdaki doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 12,7 azaldı. Ancak yağışların devam etmesiyle nisan sonuna kadar barajlarımızın su seviyelerinin artacağını öngörüyoruz" dedi.

Geçen yıl Tahtalı Barajı'nda doluluk oranının yüzde 40,25 olduğunu belirten Ural, bu yıl ise yüzde 27,6'ya gerilediğini ifade etti. Balçova ve Kutlu Aktaş barajlarında da benzer bir düşüş olduğunu söyledi. Ural, "Yağışların düzenli ve devamlı olması önemli. Yağış rejimi her yıl değişebiliyor. Su tasarrufuna dikkat etmek ve bilinçli tüketim önemli" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.