Kastabala Kuş Cenneti'nde çıkan yangın söndürüldü

Kastabala Kuş Cenneti'nde çıkan yangın söndürüldü

Osmaniye'nin Kırmıtlı köyünde yer alan Kastabala Kuş Cenneti'nde çıkan yangın, yoğun çabalar sonucu kontrol altına alındı.

'Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan' olarak koruma altında olan bu havzada alevler yükseldiğinde köylüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, Orman İşletme ve itfaiye ekiplerinin 3 saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yangının 8,5 dönüm alanı etkilediği belirlendi.

aw235934-01.jpg

Yangın sırasında, bölgeye yakın bir noktada bulunan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) veteriner hekimler ve sağlık müdahale birimi de söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. Bu ekipler, bölgedeki yabani hayvanları kontrol ederek, zarar görmüş hayvan olup olmadığını tespit etmeye çalıştılar.

aw235934-04.jpg

Veteriner Hekim Ali Laçinbala, Orman İşletme ekibinin hızlı ve taktiksel müdahalesi sayesinde yangının küçük kayıplarla atlatıldığını ifade etti. HAYTAP Ankara Temsilcisi Melike Karataş ise, yaptıkları taramalarda boş tilki ve çakal yuvaları dışında yaralı hayvan bulunmadığını belirtti.

aw235934-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.