Katil Semih Çelik’in odasındaki semboller ne anlama geliyor? Uzman isim tek tek anlatı

Katil Semih Çelik’in odasındaki semboller ne anlama geliyor? Uzman isim tek tek anlatı

Semih Çelik’in odasında tespit edilen semboller ve nesneler, dikkat çekici detaylar içeriyor.

İki genç kızı katleden Semih Çelik’in yaşadığı odada bulunan özel eşyalar, araştırmacı yazar Erkan Trükten tarafından mercek altına alındı.

k1.webp

Trükten, yaptığı analizde, Semih Çelik’in Hristiyanlıkla bağlantılı değil, Satanizmle ilişkilendirilebilecek unsurlar taşıdığını belirtti.

k3.webp

Çelik’in odasındaki İsa heykelinin aslında Hz. İsa değil, Lucifer’e ait bir figür olduğunu vurguladı. Satanizmde sembollerin tersine çevrilmesi ve kirletilmesinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Trükten, odadaki Meryem Ana figürünün de bu bağlamda değerlendirildiğini kaydetti.

k2.webp

Çelik’in seçtiği kalemliğin de Satanizmle ilgili anlamlar taşıdığını belirten Trükten, çizimlerin parçalanmış insan vücudundan oluşturulan bir keçi başlı Lucifer figürü olduğunu aktardı.

k6.webp

Trükten, odada asılı korkutucu bir ikonanın İstanbul Patrikhanesi’ne ait olduğunu ve bu sembolün neden seçildiğinin belirsizliğini sorguladı.

k9.webp

Ayrıca, Çelik’in kütüphanesindeki en dikkat çekici kitap olan "Kukla"nın konusu da dikkat çekti, kitapta bir seri katilin kurbanlarının parçalarını bir araya getirerek oluşturduğu korkunç bir ceset hikaye ediliyor.

k10.webp

Diğer bir dikkat çeken eser ise Dante'nin "İlahi Komedya" adlı eserinin Cehennem kısmıydı. Bu tercihler, Çelik’in zihnindeki karanlık temaları yansıtan unsurlar olarak değerlendiriliyor.

Trükten, bu eşyaların ve sembollerin katilin psikolojik yapısına ışık tutabileceğini belirtti.

k7.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.