Kavurucu sıcakta en acı hasat

Kavurucu sıcakta en acı hasat

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, zorlu hava koşullarına rağmen Samandağ biberinin hasadı devam ediyor. 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda çalışan çiftçiler, bu meşakkatli süreçte gün boyu yoğun bir çaba sarf ediyor.

Tahir Öztürk gibi tecrübeli çiftçiler, sabahın erken saatlerinde başladıkları hasat işlerinde gün içinde litrelerce su tüketerek serinlemeye çalışıyor. Günlük yevmiyeleri ortalama 800 TL olan bu işçiler, yaptıkları zorlu iş karşılığında bu ücreti alıyor.

aw248363-01.jpg

Samandağ biberi, özellikle acı biber severler arasında büyük bir popülerlik kazanmış durumda. Tarladan alıcı bulan biberin fiyatı 20 TL ile 25 TL arasında değişiyor.

Tahir Öztürk'ün belirttiğine göre, 4 dönümlük bir alanda ekimi yapılan Samandağ biberi, siftahla birlikte satışa sunulmuş. Öztürk, biberin kalitesinden oldukça memnun olduğunu belirtiyor ve "Samandağ biberi acı olduğu için herkes tercih ediyor. Hilesi hurdası olmaz bunun, şu anda Samandağ biberimiz güzel 10 numara diyebiliriz" diyerek ürününün kalitesine olan güvenini dile getiriyor.

aw248363-02.jpg

Bu hasat süreci, Hatay'ın bereketli topraklarında yetişen ve Türkiye genelinde rağbet gören Samandağ biberinin, zorlu koşullar altında bile nasıl kaliteli bir şekilde üretildiğini gösteriyor.

aw248363-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.