Kaya Sabancı darp edildi! Hastaneye kaldırıldı

Kaya Sabancı darp edildi! Hastaneye kaldırıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 72 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı, Mandarin otelin sahibi ünlü iş insanı Vedat Aşçı ve korumaları tarafından saldırıya uğradı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ünlü iş adamları Vedat Aşçı ve Kaya Sabancı arasında yaşanan gerginlik, iddiaya göre fiziksel saldırıya dönüştü. Vedat Aşçı ve korumalarının, Sabancı ailesinden Kaya Sabancı'yı darp edip restoranın önüne attığı öne sürülüyor. Aldığı darbeler sonucu hastaneye kaldırılan Sabancı, Bodrum'daki özel bir hastanede tedavi altına alındı.

aw231221-04.jpg

Edinilen bilgilere göre, olay Göltürkbükü'nde Bodrum'un en ünlü sitelerinden birinde gerçekleşti. Sitenin içerisindeki bir restoranın açılışında karşılaşan Vedat Aşçı ve Kaya Sabancı arasında çıkan tartışma, Aşçı’nın korumaları tarafından Sabancı’ya fiziksel saldırıya dönüşerek hastanelik olmasına neden oldu.

aw231221-02.jpg

İddiaya göre, Kaya Sabancı davetli olarak katıldığı restoran açılışında Vedat Aşçı’ya selam verdi. Ancak bu selamlaşma sonrası Aşçı’nın, korumalarıyla birlikte Sabancı'ya saldırarak darp ettirdiği iddia edildi. Olay sonrası ambulansla hastaneye kaldırılan Sabancı’nın, Vedat Aşçı’dan şikayetçi olacağı öğrenildi.

“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK”

aw231221-03.jpg

Kaya Sabancı’nın avukatı Ömer Reşat Kayran, olayın ardından hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kaya Bey, davetli olduğu restoranın açılışında Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra Aşçı ve korumalarının saldırısına uğradı. Şu an özel bir hastanede müşahede altında, tetkikleri yapılıyor ve raporları bekliyoruz.

aw231221-05.jpg

Olayın ardından Vedat Aşçı’nın talimatıyla ambulansın girişine ve çıkışına izin verilmediğine dair elimizde görüntüler ve fotoğraflar var. Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlik görevlileri hakkında hukuki süreç başlattık” dedi.

“ARALARINDA UZUN ZAMANDIR SÜRTÜŞME VAR”

Kayran, ayrıca Kaya Sabancı'nın, oturduğu sitedeki yanlış gördüğü şeyler hakkında Vedat Aşçı ve site yönetimine geri bildirimde bulunduğunu, bu nedenle aralarında anlaşmazlık olduğunu belirtti. Olayın birçok tanığın önünde gerçekleştiğini vurgulayan Kayran, 72 yaşındaki bir insanın böyle bir muamele görmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

aw231221-06.jpg

Kaya Sabancı'nın kaptanı Kemal Kocaoğlan ise, “Kaya Bey yere düştü ve beni arayarak yardım istedi. Hemen olay yerine gittim. Kendisi küfür etmediğini söylüyor ama aralarında uzun zamandır bir sürtüşme vardı” şeklinde konuştu.

aw231221-09.jpg

SABANCI HASTANEYE KALDIRILDI

Bodrum’daki özel hastanede müşahede altında tutulan Kaya Sabancı’nın beyin tomografisi çekildi. Doktorlar, Sabancı’nın durumunu değerlendirecek ve gerek görmeleri halinde yarın taburcu edilmesine karar verecek.

aw231221-10-1.jpg

Olayın hukuki süreci devam ederken, Kaya Sabancı’nın yaşadığı bu saldırı, Bodrum’da geniş yankı uyandırdı. Bu olay, ünlü iş adamları arasındaki anlaşmazlıkların ne kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYA SABANCI KİMDİR?

aw231221-12.jpg

Kaya Sabancı, Hacı Ömer Sabancı’nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu. Sabancı, 2004 yılında o dönemde 23 yaşında olan oğlu Cem Sabancı’yı Burdur’da vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucunda kaybetmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.