Kayıp Narin için ekipleri hareketlendiren ihbar! Özel sistem devreye sokuldu

Kayıp Narin için ekipleri hareketlendiren ihbar! Özel sistem devreye sokuldu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 adet Narin Güran'ı bulmak için arama çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

21 Ağustos günü saat 15.00 civarında kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'dan haber alınamaması üzerine, ailenin kurumsale başvurularıyla birlikte bölgedeki 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri arama başladı.

99128-5.jpg

DALGIÇLAR DA ARAMAYA KATILDI

99128-3.jpgAFAD'a bağlı dalgıçlar, sulama kanallarında arama yaparak Narin'i bulmaya çalıştı. Ayrıca AFAD ekipleri ve diğer arama-kurtarma ekipleri, mahalle çapında, kayalıklarda, derelerde, sazlıklarda, tarlalarda ve mahalledeki boş alanlar ile evlerde kapsamlı aramalar gerçekleştirdi.

İHBAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

aw273567-02.jpgBir ihbarın değerlendirilmesi üzerine, jandarma ve AFAD ekipleri, Tavşantepe İlkokulu'nun güvenlik kameralarında Narin'in son derecelendirildiği yerde toplanan saman yığınında depolanan görüntüleme cihazı ile tarama yaptı. Ekipler, ayrıca uzun şişlerle saman yığınını da taradı.

ekran-goruntusu-2024-08-27-083844.png

130 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

99128.jpg

Arama hatalarına kadar 11 bin dönümlük alan tarandı ve aralarında Narin'in yakınları ile mahalle sakinlerinin de bulunduğu 130 kişi acilsine başvurdu. Kayboldukları kişilerin geçen yaklaşık 150 araç da kontrol edildi.

BULUNAN ÇOCUK TERLİĞİ

aw273911-01.jpg

Arama çalışmaları sırasında, 22 Ağustos gecesi yol boyunca bir çocuk terliği yaşandı. Bu terliğin Güran evinde yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olduğu tespit edildi ve terlik Narin'in ailesine katıldı. Anne ve babanın terliğin kızlarına ait olduğu doğrulandı. Terlik, inceleme için jandarma tarafından laboratuvara gönderildi.

KAN LEKELERİNİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

aw273567-01.jpgNarin'in en son derecelerde yer aldığı tepede bulunan kan lekelerinin Narin'e ait olmadığı açıklandı. Kan lekelerinin, mahallede yaşayan bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğu belirlendi.

Bu süreçte Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi'nde arama çalışmalarında yer alan ekiplere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.