Kayıp Narin olayında çarpıcı gelişme! Bulunan o kanın kime ait olduğu ortaya çıktı

Kayıp Narin olayında çarpıcı gelişme! Bulunan o kanın kime ait olduğu ortaya çıktı

Narin'in kaybolduğu kayalıklarda bulunan kanın ise kimin ait olduğu da ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları altıncı gününe girdi. Aile ve milyonlarca insan, Narin'den gelecek bir haber için umutla bekliyor. Narin’in kaybolduğu bölgedeki kayalıklarda bulunan kan lekesinin ise kime ait olduğu ortaya çıktı.

Ekipler, Narin Güran’ı arama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Jandarma ekipleri, gelen her ihbarı değerlendirerek köydeki aramalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına AFAD da destek veriyor.99008.jpgNarin’in kaybolmasından sonra en son görüldüğü kayalıklarda kan lekeleri bulunmuş ve bu lekelerin Narin’e ait olabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak, Diyarbakır Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bazı medya organlarında ve sosyal medya hesaplarında, kayıp olarak aranan Narin Güran’ın evine yakın bir kayalıkta, ona ait olduğu iddia edilen kan lekeleri bulunduğuna dair haberler ve paylaşımlar yer almıştır. Ancak yapılan incelemede, bu kan lekelerinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğu tespit edilmiştir.99128-3.jpgValiliğimizin koordinasyonunda, ilgili kurumlar tarafından her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir. Önemli gelişmeler kamuoyuyla zamanında paylaşılacaktır" ifadelerine yer verdi.

O KANIN KİME AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

8 yaşındaki Narin Güran'a ait olduğu öne sürülen kanın Narin'in kuzeni A.K'ye ait olduğu öğrenildi.99128-5.jpg

6 GÜNDÜR KAYIP

21 Ağustos'ta, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, kurs çıkışında evine dönmeyince ailesi tarafından aranmaya başlandı. Ailenin ve köylülerin çabaları sonuç vermeyince, baba Arif Güran saat 20.00 civarında jandarmaya kızının kaybolduğu ihbarında bulundu.

TERLİK BULUNDU AMA NUMARA FARKLI

İhbar üzerine bölgeye, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan başlayarak Jandarma Özel Harekat timleri, AFAD, sağlık ekipleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Su Altı Arama ekipleri sevk edildi. Ayrıca, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı ve mahalledeki evler ile köye giriş yapan araçlar didik didik arandı. 22 Ağustos gece saatlerinde, yol kenarında bir çocuk terliği bulundu ve bu terlik Narin’in ailesine gösterildi. Ancak, terliğin numarasının Narin'inkinin farklı olduğu anlaşıldı.99128-1.jpgNarin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri, 21 Ağustos’ta saat 15.15'te ortaya çıktı. Görüntülerde, Narin’in dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve daha sonra tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği görülüyor.

130 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

aw273742-01-001.jpgJAK ve AFAD dalgıçları, su seviyesi düşürülen sulama kanalında aramalarını sürdürürken, ekipler mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca ve çevredeki mısır ve pamuk tarlalarında geniş çaplı aramalar gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 12 bin 550 araç arandı, 11 bin dönümden fazla alanda iz takip köpekleriyle arama yapıldı ve 130 kişinin ifadesi alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.