Soda ile çıtır çıtır olan hazır yufkalı börek tarifi merak ediliyor. 6 kişinin doyabileceği hazır yufkalı börek nasıl yapılır? İşte mis kokusuyla iştah kabartan kaynananızı mest edecek, gelen misafirleri çatlatacak ve 1 ay asla bayatlamayacak börek tarifini izler için düzenledik.
Hazır yufkalı börek el açması tadında ama oldukça zahmetsiz bu böreği akşam yemeklerine veya öğle oturmalarına yapabilirsiniz. İşte 10 dakikada hazırlanan ve asla bayatlamayan hazır yufkalı çıtır çıtır börek yapmanın püf noktaları...
HAZIR YUFKALI BÖREK TARİFİ
4 adet taze yufka
1 çay bardağı soda
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İç harç için;
2 demet ıspanak (500 g)
1 kalıp beyaz peynir (150-200 g)
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Ispanakları güzelce yıkayın çiğden doğrayın içine diğer malzemeleri ekleyip, elinizle güzelce ovalaştırın. Sos için tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz çırpın.
Yufkayı tezgaha açıp, üçgen şeklinde 4 parçaya bölün.
1 üçgen yufkaya 2-2,5 yemek kaşığı sostan döküp, fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde sürün iç harcından serpiştirip, ilk olarak yanlardaki köşeleri biraz içeri katlayıp, uzun tarafından rulo yapın.
Ruloyu çok sıkı olmayacak şekilde sarıp gül şekline getirin. Yağlı fırın tepsisine aralık bırakarak alın kalan sosu üzerine fırçayla sürün ve yarım saat bekletin.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpın böreklerin üzerine sürün önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.