Kayseri'de sünnet dehşeti' 7 yaşındaki çocuğun cinsel organı kesildi

Kayseri'de sünnet dehşeti' 7 yaşındaki çocuğun cinsel organı kesildi

Kayseri'de şoke eden bir olay meydana geldi. 7 yaşındaki sünnet olan çocuğun cinsel organı kangren oldu.

7 yaşındaki F.E.B adlı çocuk, sağlık kabininde sünnet ettirildi. Ancak, sünnet sonrası yaşanan komplikasyonlar, çocuğun cinsel organının kangren olmasına ve sonuç olarak kesilmesine yol açtı.

b4-augv.webp

DETAYLAR BELLİ OLDU

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Y.B. adlı baba, 18 Temmuz 2024'te ilkokul 2. sınıfa geçen oğlunu sünnet ettirmek üzere bir sağlık kabinine götürdü. Burada çalışan sağlık memuru H.Ç, sünnet işlemi için 3 bin 500 TL talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık kabinlerinde sünnet yapılmasını yasaklayan genelgesine rağmen, işlemin burada yapılmasına karar verildi.

b3-a3e5.webp

Sünnetin ardından sağlık memuru, çocuğun 24 saat izlenmesi gerektiği konusunda gerekli bilgiyi vermedi. Çocuğun cinsel organında şişme ve morarma görüldü, ancak sağlık memuru bandajın sıkı olduğu ve şişmenin normal olduğu yönünde bilgi verdi. Aile, sağlık memurunun önerileri doğrultusunda hareket etti, ancak sonuçta çocuğun durumu daha da kötüleşti.

b2-t8r3.webp

Morarma ve şişliklerin artması üzerine aile, çocuğu yeniden sağlık kabinine götürdü. Ancak burada da aynı şekilde çocuğun durumuna önem verilmediği öne sürüldü. Sonuç olarak, çocuğun cinsel organı kangren oldu ve hastaneye gönderildi. Hastanede yapılan ameliyatla organ kesildi, çocuğun yoğun bakımda tedavisi devam ediyor ve hayati riski sürüyor.

b1-ern8.webp

Y.B. olay sonrası sağlık memuru H.Ç. hakkında şikayette bulundu ve bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı, "Sağlık memuru, oğluma zarar verdi ve bize yanlış bilgi verdi. Daha sonra, şikayet ettiğimizde bizi yönlendirmeye çalıştı ve polisle ilgili yanlış yönlendirmelerde bulundu."

Sağlık memuru H.Ç'nin, daha önce de benzer olaylar nedeniyle iki kez idari soruşturma geçirdiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı, 2015 yılında sağlık kabinlerinde sünnet yapılmasını yasaklamıştı, ancak bu yasağın ihlal edildiği belirtildi.

sun-ec9c-cover.webpOlayın ardından, Sağlık Bakanlığı ve yerel yetkililer tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.