Kayseri’deki olayların ardından sınır karıştı: Türk bayrakları indirildi, PTT binaları ve TIR’lar taşlandı

Kayseri’deki olayların ardından sınır karıştı: Türk bayrakları indirildi, PTT binaları ve TIR’lar taşlandı

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde Türk TIR'ları ve PTT binaları Suriyeliler tarafından taşlandı. Ayrıca bölgede yer alan Türk bayraklarının da indirildiği ve parçalandığı görüldü.

Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinden gelen görüntülerde Türk bayraklarının parçalandığı görüldü.Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde, Türk bayraklarının indirildiği ve parçalandığı anlar yer aldı.

Mare kentindeki Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağı da indirildi.

El-Bab, Azez ve el-Rai şehirlerinde onlarca kişi, Türk TIR’larını ve kamyonlarını durdurarak sürücülerden Türkiye'ye dönmelerini istedi. Bazı TIR ve kamyonların camlarının kırıldığı ve ateşe verildiği görüldü.

Görüntülerde, bölgede yer alan PTT'ye ait binaların da taşlandığına tanıklık edildi.

ÇOCUĞA İSTİSMAR İDDİASININ KAYSERİ’Yİ KARIŞTIRDI

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde dün akşam Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine birtakım olaylar meydana gelmişti.

İlçede yaşayan Suriyelilere ait araçlar ters çevrilmiş, iş yerleri de ateşe verilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayların ardından aralarında tacizde bulunan şüphelinin de yer aldığı 67 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

tir.jpg

ERDOĞAN, SURİYE İLE YENİDEN DİPLOMATİK İLİŞKİLER KURULABİLECEĞİNİN SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye ile yeniden diplomatik ilişkilerin kurulup kurulmayacağı yönündeki bir soruya yanıt vermişti.

Erdoğan, “Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, bilirsiniz, Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.