‘Kedi öldürme yarışması’ iptal edildi

‘Kedi öldürme yarışması’ iptal edildi

Yeni Zelanda'da çocukların yarışmacı olarak katıldığı  'yabani sokak kedisi avlama' etkinliği tepkiler üzerine iptal edildi.

Yeni Zelanda’da çocukların birbiriyle para ödülü için yarışacağı bir yabani kedi avlama etkinliği, tepkiler üzerine iptal edildi. Her yıl düzenlenen North Canterbury Av Yarışması''nın organizatörleri bu yıl 14 yaş ve altı çocuklar için yeni bir kategori olarak yabani kedi avını getirmişti.

Yeni Zelanda''da her yıl Nisan-Haziran ayları arasında en çok yabani sokak kedisi öldüren çocuğa para ödülü verilmesi şeklinde düzenlenen yarışma, büyük tepkilere neden oldu.

Çocuklara sahiplendirilmiş ev kedilerini öldürmemeleri, ancak sokaktaki sahipsiz yabani kedileri istedikleri kadar öldürebilecekleri söylendi.

Sokak kedileri Yeni Zelanda''da ''haşere'' olarak görülüyor ve ülkenin biyogüvenliğine yönelik risk teşkil ettiğine inanılıyor.

Yarışma ilanına göre 15 Nisan''dan 30 Haziran tarihine kadar en fazla yabani sokak kedisi öldüren çocuğa 250 Yeni Zelanda doları (yaklaşık 30 bin Türk lirası) ödül verilecekti.

Bu planlar ülkedeki hayvan hakları örgütlerinin tepkisini çekmişti.

BBC Türkçe''nin aktardığına göre, Yeni Zelanda Hayvanlara Zulmü Engelleme Topluluğu, bu kategorinin yarışmadan çıkarılmasından memnuniyet duyduklarını paylaştı. AFP’ye konuşan bir topluluk temsilcisi, yetişkinlerin de çocukların da bir yabani kediyi korku içindeki bir evcil kediden ayırt etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hayvan hakları alanında çalışan Safe derneği derneğinden bir yetkili de yerel 1News kanalına “Çocuklarımıza hayvanları öldürecek araçlar vermek yerine onlara hayvan sevgisi aşılamalıyız” dedi.

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda her yıl düzenlenen North Canterbury Av Yarışması''nda aralarında çocukların da yer aldığı katılımcılar vahşi domuz, geyik ve yaban tavşanı avlıyor.

Öte yandan yaban kedilerinin adadaki diğer canlılara verdikleri zarar nedeniyle öldürülmesini destekleyenler de var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.