Kenan Işık, Ankara'da toprağa verildi

Kenan Işık, Ankara'da toprağa verildi

Ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. 21 Mart 2014 tarihinde geçirdiği kaza sonucu beyin kanaması geçiren ve o tarihten bu yana komada olan Işık’ın cenazesi, İstanbul’daki törenin ardından Ankara’ya getirildi.

Kenan Işık’ın naaşı, Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Öğle namazını müteakip gerçekleştirilen törende, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Işık ailesi ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Cenaze namazı öncesinde Kenan Işık’ın eşi Beril Işık ve oğulları Ahmet ile Mehmet Işık, taziyeleri kabul etti. Işık'ın torunu Doruk Işık (9), cenazede dedesinin fotoğrafını taşıdı. Kenan Işık’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kenan Işık’ın büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Kenan Işık, sadece sahne ve ekran dünyasında değil, aynı zamanda önemli bir yazar ve yönetmendi. Tiyatro sadece oyuncusu değil, bir tiyatro insanıydı. Acımız büyük, kaybımız büyük” şeklinde konuştu.

Doruk Işık, dedesinin kaybından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Hepimiz çok üzgünüz. Dedesinin çabalarını takdir ettik ama maalesef kaybettik” dedi. Eşi Beril Işık ise, eşinin cenazesinin Ankara’da defnedilmesinin ailelerinin isteği olduğunu belirtti. Cenaze aracına konulan tabuta son kez dokunan Beril Işık, “Güle güle” diyerek veda etti.

Kenan Işık’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.