Kentsel dönüşümde yeni dönem ‘Artık tamamen süresiz olacak’

Kentsel dönüşümde yeni dönem ‘Artık tamamen süresiz olacak’

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde yeni dönemin başladığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da düzenlenen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Yarısı Bizden" kampanyasında yeni başvuru döneminin başlayacağını duyurdu ve bu süreçte tarih kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

"DESTEK SAĞLIYORUZ"

"Yarısı Bizden Kampanyası"nın İstanbul’un 39 ilçesinde süresiz olarak devam edeceğini vurgulayan Kurum, “Bu kampanyada vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu iyileştirmeleri yapıyoruz. Otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutarak hak kayıplarını önlüyoruz. Ayrıca yüklenici firmalara, işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödeyerek destek sağlıyoruz”

kentsel-donusum.jpg

"SÜRESİZ DEVAM EDECEK"

Kurum, yeni dönemin İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandıracağını ifade ederek, kampanyanın 2,5 aylık sürede 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru aldığını hatırlattı. Bakan Kurum, “İstanbul'u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz” dedi.

Bakan Kurum ayrıca sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile kampanyanın detaylarını aktardı. Bu videoda, kampanya kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL tahliye desteği sağlanacağını belirtti. Kurum, “Risk analizleri yapıldı, kampanya süresiz devam edecek” notunu düştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.