Kepez'de fırtına

Kepez'de fırtına

Antalya'nın Kepez ilçesinde, Duraliler Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen hortum felaketinin ardından Kepez Belediyesi, hasar tespit ve onarım çalışmalarına hızla başladı.

Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle oluşan hortum, Duraliler Mahallesi'nde ciddi maddi hasara yol açtı. Can kaybı yaşanmazken, yaralanma da olmadı. Ancak, Duraliler Camii'nin minaresi yıkıldı ve yıkılan minare bir traktörle boş bir binada zarara yol açtı. Hortumun etkisiyle devrilen ağaçlar bazı evlerin çatılarına zarar verirken, seralar ve elektrik iletim hatları da etkilendi.

Kepez Belediyesi, felaketin yaşandığı bölgeye müdahale etmek üzere Fen İşleri, Park ve Bahçeler, ile Temizlik İşleri Müdürlüklerinden oluşan ekiplerini görevlendirdi. Belediye ekipleri, devrilen ağaçları temizleyerek yollarda oluşan engelleri kaldırdı. Ayrıca, minarenin yıkıldığı bölgede ve ağaçların zarar verdiği evlerdeki hasarları gidermek için çalışmalar yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, evlerin çatılarında bulunan devrilmiş ağaçları kesip kaldırmaya başladı.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, felaketten etkilenen Duraliler Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Kocagöz, “Afetin yaşandığı andan itibaren ekiplerimiz teyakkuza geçti ve gerekli tüm çalışmaları başlattı. Vatandaşlarımızın acısını paylaşarak, hasarı ortadan kaldırmak için diğer kamu kurumlarıyla koordineli çalışacağız. Allah beterinden korusun” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.