Antik Yunan döneminden beri nam salmış Kerevizin birçok faydası bulunuyor.
Yemek çeşitlerinde sıkça kullanılan kerevizin çorbası, dolması, salatası, özellikle zeytinyağı katılarak hazırlanan yemeği büyük lezzetler sunuyor. Tam bir protein kaynağı olan kereviz sağlık deposu olarak da biliniyor.
Mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin olan bu sebze ayrıca kerevizin tohumu da mutfaklarda kullanılıyor. Genelde bir baharat olarak yemeklere ilave ediliyor.
İÇ ORGANLARA FAYDASI BULUNUYOR
Kereviz bağışıklık sistemine çok iyi gelirken kansere hücrelerine karşı etkili olduğu da iddia ediliyor.
Kerevizin mutfaktaki kullanımı dışında, halk arasında medikal olarak da kullanıldığı alanlar vardır. Kereviz mutfaklar dışında şifacıların da evlerini süslüyor.
Kerevizin ayrıca iç organlara oldukça faydalı olduğu belirtiliyor. Ancak kerevizi doğru bir şekilde tüketmediğiniz takdirde faydalarından yararlanamayabilirsiniz.
SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN
Kereviz yemeğinin ısıtılıp yenmesi vücuttaki toksinlerin artmasına sebep olduğu biliniyor.
Isıtıldığı takdirde kereviz yemeğinin acılaşmasına sebep olarak vücuda da zarar vermektedir.