Kerim Rota: Çok yükselecek

Kerim Rota: Çok yükselecek

Kerim Rota, o yatırım aracını işaret ederek 'çok yüksek' dedi

Pek çok yatırımcı eldeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Pazartesi günü piyasalarda yaşanan sert düşüş yatırımcıları tedirgin etti. Borsalarda yüzde 6’ya varan sert satış kaydedildi. Anlık olarak borsalarda toparlanmalar olsa da cuma gününün ekside kapattı. Ünlü ekonomist Kerim Rota, piyasaları değerlendirdi.

dolar-tl.webp

PİYSALARDA SATIŞ BASKISI

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin ardından haftaya tarihi bir düşüş ile start verdi. Bu düşüşün bir diğer sebebi ise ABD tarafında beklenen faiz indirimi mesajının gelmemesi olduğu uzmanlar tarafından belirtildi. Japon pay piyasalarında, düşüş yüzde 13'ü, BİST 100’de 6,72 oranında sert satış görüldü. BİST 100, 9 bin 700 seviyelerine kadar inmişti.

piyasa.jpg

ROTA: ÇOK YÜKSEK

11 bin seviyesini gören borsa ani düşüş yaşayarak 9 bin 907 seviyesine geldi. Borsa yatırımcıları ise düşüşün devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist Kerim Rota, son yaşanan krizi değerlendirdi. Rota, “Merkez bankalarını tetikleyecek kadar derin bir krize dönüşeceğini düşünmüyorum. Biz daha az etkileneceğiz, çünkü bizim faizim çok yüksek. Ama bazı kaldıraçlı pozisyonların dökülmesi ve ondan sonrasında bunların biraz dengelenmesi de biraz zaman alacaktır. Tabii bu da 3 ile 5 gün içinde olur” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.