Kerim Rota: Rekor düşüşe hazır olun

Kerim Rota: Rekor düşüşe hazır olun

Ünlü hazine uzmanı Kerim Rota, rakam vererek rekor düşüşü açıkladı.

Ekonomik anlamda enflasyon kabusu Türkiye ekonomisini derinden etkilemeyi sürdürüyor. 1 yıl önce yüzde 39,59 olan enflasyon oranı anlık olarak yüzde 75,25 oranında seyrediyor. Dolar, altın, borsadan fazla yükselen enflasyon ise ne zaman düşeceği ise merak ediliyor. Ünlü hazine uzmanı Kerim Rota, rakam vererek rekor düşüşü açıkladı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

ENFLASYON REKOR KIRDI

Merkez Bankası(MB) politika faizini enflasyon ile mücadele amacıyla artırmaya başlamıştı. Yüzde 50 seviyelerine kadar gelen faizler ise enflasyon hızını yavaşlatsa da durdurulamıyor. Türkiye'nin mayıs ayı enflasyon verileri ise geçtiğimiz günlerde kamuoyuna paylaşıldı. TÜİK verilerine göre; enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 3,37, yıllık bazda yüzde 75,45 seviyelerine kadar ilerledi.

BORSA VE MEVDUAT KAZANDIRDI, DOLAR KAZANDIRMADI

Borsa ve mevduat faizleri ise MB’nin faiz kararı ardından rekor kırdı. Borsa 10 bin rakamını mevduat faizi ise 50 seviyelerini aşmıştı. Bu noktada dolar ise durgun bir tablo çizerek yatırımcısını sevindirmemişti. Anlık borsa ve mevduatta düşüş yaşansa da vergilendirme kararının ertelenmesi ile çıkışını sürdürdü.

dolar-tl.jpg

ROTA: 3 EYLÜL’DEN SONRA OLACAK

Enflasyon tarafındaki düşüş ise merak ediliyor. Ünlü hazine uzmanı Kerim Rota tarih vererek düşüşü açıkladı. Rota, “3 Eylül’den sonra yüzde 50’yi gören bir enflasyon olacak. Enflasyon yüzde 50’ye inince de para politikası daha iyi çalışacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.