Kesme tahtasında gizli tehlike: Temizlerken bu malzemeyi mutlaka kullanın!

Kesme tahtasında gizli tehlike: Temizlerken bu malzemeyi mutlaka kullanın!

Ahşap kesme tahtalarının aşınması sağlığınız için tehlike arz ediyor bu sebeple temizlerken mutlaka bu ürünü kullanın.

Evinizin mutfağında en çok kullanılan araçlardan biri de, sebze ve meyve doğrarken kolaylık sağladığı gerekçesiyle kesme tahtaları oluyor. Sık kullanılan bu eşyalar haliyle zamana bağlı olarak aşınıyor. Yaşanan bu durum sebebiyle de bıçaklarınızın ömrü etkileniyor.

kesme.jpg

Her mutfakta neredeyse her gün kullanılan kesme Tahtalar kurmanın bir çözümü var. Doğru temizlik ve bakım taktikleri uygulandığı müddetce ömürleri uzatılabiliyor. Ahşap kesme tahtası doğal bir malzemeden yapıldığı için ömrünü uzatmak maksadıyla zeytinyagi kullanabilirsiniz. zeytin yağı ahşabın nemini geri kazanmasına yardımcı olacak ve liflerin içine nüfuz ederek esnemesi sağlayarak çatlamayı da önleyecek.

FAYDALARI BUNUNLA BİTMİYOR
Zeytinyagini ahşap kesme tahtanızın üzerine uygulamanın bunların yanı sıra leke tutmama özelliği de bulunuyor. Ahşap tahtanın zeytinyagı sayesinde daha kolay temizleniyor, bunun yanı sıra yapısı gereği gözenekli olan bu eşyalarda bakterilerin bulunması zeytinyağının kullanımıyla engellenmiş oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.