Mutfakta pratikliği sebebiyle sıklıkla kullanılan araç gereçlerden biri de kettlelar, pratik ve hızlı bir şekilde su kaynatmanıza yardımcı oldukları için birçok kişi tarafından tercih ediliyorlar. Ancak temizliği doğru yapılmadığında sağlığınız için tehlike oluşturabiliyorlar.
KİMYASAL ÜRÜN KULLANMAYIN
Uzmanlar sıklıkla özellikle yiyeceklerinizle temas eden mutfak araç gereçlerinizi temizlerken kimyasal ürünlerdense doğal içerikli ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyor. Ketıllarda sürekli olarak su kaynatıldığı için suların içindeki kireçler zamanlık zamanla temizliği doğru yapılmadığında kettle veya çaydanlık gibi ürünlerde birikme yapabiliyor.
DOĞAL ÜRÜNLERLE TEMİZLEMEK MÜMKÜN
Kettle ya da çaydanlık gibi ürünleri doğal malzemelerle temizleyebilirsiniz. Üstelik bu temizleme sırasında fazla efor sarf etmenize de gerek yok.Bir çay kaşığı karbonat ve sirkeyi birlikte kaynatarak yaklaşık 15 dakikada kireçlerden kurtulabilirsiniz.