Kimya devi tesislerini kapattı. Binlerce çalışan kara kara düşünüyor

Kimya devi tesislerini kapattı. Binlerce çalışan kara kara düşünüyor

Dünyaca ünlü kimya devi tesislerini kapatma kararı aldı.

BASF, Hürth'teki Knapsack Kimya Parkı'nda bulunan üretim tesislerini kapatma kararı aldı.

Bu kararın bir parçası olarak, şirket yıl sonuna kadar bu tesislerden birini tamamen kapatmayı ve Frankfurt am Main'daki bir tesisi de kapatmayı planlıyor. Bu adımların sonucunda yaklaşık 300 çalışan etkilenecek; bunların 180'i Hürth'teki tesislerden olacak.

Etkilenen tesisler, BASF Agricultural Solutions'ın glufosinat-amonyum (GA) adlı aktif bileşen için üretim yaptığı tesisler arasında yer alıyor. Frankfurt'taki tesiste GA üretiminin 2025 yılında sona ereceği belirtiliyor.

BASF, bu kararları ekonomik faktörlere dayandırıyor. Yüksek enerji ve hammadde maliyetleri, şirketin maliyetleri düşürme çabalarına rağmen iş segmentinin hacim ve karlılık gelişimini olumsuz etkiliyor.

Şirket, gelecekte GA'nın aktif madde tedarikini üçüncü taraf tedarikçilerden sağlamayı planlıyor.

BASF, Şubat 2023'te de yüksek enerji fiyatları nedeniyle bazı kimya tesislerini kapatma kararı almıştı. Bu yeni kararlar, şirketin maliyetleri düşürme ve rekabetçiliği koruma çabalarının bir devamı olarak görülüyor.

BASF, Hürth ve Frankfurt'taki üretimi 2018 yılında Bayer'den devralmıştı. Bu son kapanma kararı, şirketin stratejik üretim yerleşimlerini gözden geçirme ve yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.