Kiralar yüzde 80 arttı! O bölgede evi olan yaşadı

Kiralar yüzde 80 arttı! O bölgede evi olan yaşadı

Yaz sezonunun açılmasıyla o bölgede evi olanlar yaşadı. Kira oranları yüzde 80 arttı.

Foça'nın turistik cazibesi, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte sezonluk daire ve villa kiralarında belirgin bir artışı beraberinde getirdi.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte, otellerin yanı sıra mayıs ve eylül aylarını da kapsayan tatil sezonunda kiralanan daire ve müstakil evlere olan talepte ciddi bir yükselme yaşandı. Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil mekanlarından biri olan Yeni Foça'da, bu talep artışı sezonluk kiralama fiyatlarında yüzde seksenlere varan bir artışa sebep oldu.

aw201752-01.jpgFoça'da faaliyet gösteren esnaf Bahadır Ölmez, yaz aylarında talebin çok yoğun olduğunu belirterek, sezonluk ev kiralarının aylık olarak 50 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi. Pandemi sonrasında Foça'ya olan talebin büyük ölçüde arttığını vurgulayan Ölmez, kış sezonunda da kiralamanın yüksek olduğunu ancak yaz sezonunda bu artışın daha da belirgin olduğunu ifade etti.

aw201752-02.jpgGayrimenkul danışmanı Aytaç Candan, yazlık evlerin yoğun talebi nedeniyle sezonluk kiralamaların hareketlendiğini belirterek, geçen yılın fiyatlarına kıyasla bu yıl ciddi bir artış yaşandığını aktardı. Candan, özellikle dairelerin ve villaların aylık kira bedellerinde yüzde seksen civarında bir fiyat artışının olduğunu ve artık 100 gün altı kiralama yapılamayacağını vurguladı.

aw201752-05.jpgGayrimenkul danışmanı Ender Sındırgılıoğlu ise geçen yıla kıyasla ciddi bir fiyat artışı olduğunu belirterek, örneğin geçen yıl 10 bin TL'ye kiraya verilen 2+1 dairelerin fiyatının bu yıl 20 bin TL'den başladığını belirtti.

aw201752-03.jpgSındırgılıoğlu, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olan kısa dönemli kiralama yönetmeliğine göre, 100 gün altında olan kiralamalarda turizm acentelerinin aracılık yapacağını ve 100 gün üstünde olan kiralamalara ise emlakçıların aracılık yapacağını belirtti. Ayrıca, kısa dönemli kiralama yapacak kişilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.