Kirayı arttırmak isteyen ev sahibine yapay zekalı yanıt

Kirayı arttırmak isteyen ev sahibine yapay zekalı yanıt

New York’ta yaşayan 28 yaşındaki Svetlana isimli kadın, evindeki çamaşır makinesinin 2 yıldır çalışmamasından şikayet ederek kira ücretinin düşmesini istedikten kısa bir süre sonra ev sahibi evin kirasını yüzde 0.4 artırmak istedi. Bunun üzerine genç kadın  ChatGPT isimli yapay zeka uygulamasına başvurdu.

Sözcü. com. tr''nin haberine göre, Duruma çok şaşıran Svetlana, ev sahibine yazılı bir yanıt vererek müzakere etmek için ise şaşırtıcı bir yönteme başvurdu. Svetlana ChatGPT isimli yapay zeka platformunu kullanarak ev sahibiyle anlaşma yaptı. 

OpenAI isimli şirketin geliştirdiği yapay zekayı kullanarak bir yanıt veren ve müzakereye başlayan kadın kirasının 1389 dolardan 1395 dolara çıkmasının kendisini zorlayacağını ifade etti.

Kirasının harcamalarından ve yaşam standartlarından dolayı kendisine sıkıntı yaratacağını söyleyen Svetlana, “Ben ev aletlerinin çalışmamasından dolayı kiramın düşürülmesini isterken bana misilleme yaptı. Ev sahibi benim taleplerime yanıt vermeyince ben de yasal olarak bilgi almak için yapay zekayı kullandım” diye konuştu. 

Yapay zeka uygulamasının bir avukat gibi davrandığını ve yasalara uygun metinler oluşturduğunu belirten Svetlana, “Yapay zeka çok sert bir mesaj yazdı ve yasal jargonu da kullandı. Hatta New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa da gönderme yaptı” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.