Kiraz hoşafı bu malzeme ile daha lezzetli oluyor: 40 yıllık ustanın tarifi!

Kiraz hoşafı bu malzeme ile daha lezzetli oluyor: 40 yıllık ustanın tarifi!

Sosyal medyada son dönemde yeniden popüler olan kiraz hoşafı tarifi, şeflerin de uyguladığı bu noktayla daha lezzetli oluyor.

Yaz aylarının besleyici şifa dolu meyvelerinden biri olarak bilinen kiraz, sindirim sistemini destekleyen faydaları ve yoğun lif içeriği ile bağırsak hareketlerini düzenlemesi sebebiyle sıklıkla meyve tabaklarında tercih ediliyor. Faydaları bununla da sınırlı kalmıyor aynı zamanda içeriğindeki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olurken, içeriğinde bulunan antioksidanlar vücudun enfeksiyonlara karşı direncini de arttırıyor.
Sosyal medyada son dönemde yeniden popüler olan kiraz hoşafı tarifi, şeflerin de uyguladığı bu noktayla daha lezzetli oluyor. Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez içeceği haline gelen bu eşsiz lezzet, her yemeğin yanına yakışıyor.

40 YILLIK USTANIN TARİFİ!


500 gram kiraz
1 su bardağı toz şeker (isteğe göre azaltılabilir veya arttırılabilir)
5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
Yapımı oldukça basit kirazları sirkeli suda bekleyerek iyice dezenfekte ediyorsunuz. Geleneksel tariflerde kirazların çekirdekleri çıkarılıyor ancak siz bu adımda kiraz çekirdeklerini çıkararak tüketimini daha kolay bir hale de getirebilirsiniz derin bir tencereye suyu ve şekeri ekledikten sonra şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatmanız gerekiyor Aydından kirazları ekleyebilirsiniz. Bu noktada Çubuk tarçın işin püf noktalarından biri çünkü lezzetini yavaş yavaş suya saldığı için daha aromatik bir tat olmasına olanak tanıyor aynı zamanda karanfil de kullanabilirsiniz. Hoşafınızın 15 20 dakika kadar kısık ateşte kaynaması gerekiyor kirazların dağılmaması için, sık sık karıştırmamanız gerekiyor. Öte yandan daha yoğun bir tat isterseniz bir gece hoşafınızı dolabınızı dinlendirebilirsiniz böylelikle baharatlar tadını daha iyi salacak ve aromatik tat daha yoğun hissedilecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.