Ramazan ayına sayılı günler kala birçok ürünün etiket fiyatı değişmeye başladı. Zamlardan nasibini alan gıdalardan biri de kırmızı et oldu. İstanbul ve Ankara'da PERDER'e bağlı zincir marketler, Ramazan boyunca kıymanın kilosunu 379 TL, kuşbaşının kilosunu ise 399 TL olarak satışa sunacaklarını açıklamıştı. Ancak alınan bu karar sonrası kasaplar ekonomik sıkıntıya girdi.
KARKAS ETİN FİYATI 15 LİRA ARTTI
Ekonomim'e konuşan İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, Ramazan öncesinde kırmızı et fiyatlarına yeni bir zam geldiğini duyurdu.
Tüfekçi'ye göre, fiyat artışı beklentisi nedeniyle besiciler hayvan kesimini azaltmış durumda.
"Piyasada arz sıkıntısı yaşanıyor. Bu durum, karkas etin fiyatına yansımış durumda ve bölgelere göre kilosunda 15 TL'lik bir artış söz konusu. 13 Şubat itibarıyla kasaplar bu yeni fiyatları uygulamaya başlayacak" dedi.
ETİN FYATI NE KADAR OLACAK?
Kırmızı ete yapılan 15 TL'lik artışın, tüketiciye yansımasını da değerlendiren Tüfekçi, "Kasaplarda et fiyatları 20 ila 30 lira arasında artış gösterecek" ifadelerini kullandı.
YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ
Kırmızı et için belirlenen yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.