Kış aylarında vücudu hastalıklara karşı korumak ve daha dirençli hale getirmek için tüketilmesi gereken besinler şu şekilde sıralandı;
Yoğurt: Probiyotikler içerir, bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir, ayrıca karbonhidrat ve protein kaynağı olan yoğurdun düzenli tüketimi de bağışıklık sistemine olumlu etkiler sunar.
Badem: Kalp ve damar sağlığına destekleyici etkisiyle bilinir.E vitamini bakımından zengindir, hücreleri korur ve vücudun enfeksiyonlara karşı savunmasını artırır. Ayrıca enerji sağlar.
Meyveler: Portakal,mandalina ve elma gibi meyveler yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Enerji artışı sağlar ve lif içeriği ile kan şekeri seviyelerini dengede tutar.
Zerdeçal: Kurkumin içeriğiyle anti-inflamatuar ve antioksidan özellikler gösterir, kurkumin bağışıklık sisteminin işleyişini artırmaya yardımcı olur.
Tatlı Patatesler: Beta-karoten ve kompleks karbonhidratlar içerir, bağışıklığı güçlendirir ve uzun süreli enerji sağlar. Aynı zamanda yaşlanma sürecini de iyileştirebilir.
Zencefil: Zengin içeriğiyle birçok hastalığa iyi gelen zencefil,sindirimi kolaylaştırır ve doğal enerji artışı sağlar.
Sarımsak: Doğal antibiyotik kaynağı olarak bilinen sarımsak çok iyi bir antioksidan kaynağıdır.,Bağışıklık hücrelerinin üretimini artırır ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.
Brokoli: A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olmakla birlikte ayrıca iyi bir lif kaynağıdır. Ancak brokolinin bağışıklık sistemini güçlendirmesinin kaynağı, glutatyon üretimine yardımcı olan kükürt içeriğidir.
Yeşil Çay: Düzenli ve ölçülü yeşil çay tüketilmesi kan şekerinin düzenlenmesine etki eder.Antioksidan özellikleriyle hastalıkları önler ve zihinsel uyanıklık sağlar.
Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, vücudu hastalıklara karşı daha güçlü,daha dirençli hale getirir ve enerjik kalmanızı sağlar.