Türk mutfağı, farklı kökenlere ait bir çok eşsiz lezzeti bir arada barındırıyor. Geleneksel yemekleri evde yapmanın püf noktalarını en çok yeni evlenenler merak ediyor. son dönemlerin popüler lezzeti olarak ön plana çıkan genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en sevilen lezzetlerinden biri olan kitel aslında içli köftenin Siirt ve çevresinde yapılan farklı bir formu. Peki nasıl yapılıyor
Her yemekte olduğu gibi Kitel tarzı içli köfte yapmanın da bir püf noktası bulunuyor. Bulgur su ve tüzün derin bir kapta yoğurulması gerekiyor yoğururken içerisine irmik ve su eklemeyi unutmayın. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sertliğini kaybedene kadar yormaktan asla vazgeçmemek. Öte yandan kıymanın suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesi de önem arz ediyor. Yemeğe asıl lezzetini verense içerisine eklediğiniz bir tatlı kaşığı reyhan…
İŞTE MALZEME LİSTESİ
Yarım kg ince bulgur (kitel bulguru da kullanılabilir)
1 çay bardağı irmik
Tuz
Ilık su
İçine;
2 adet soğan
300 gram orta yağlı kıyma
Birkaç dal maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ ya da margarin
1 tatlı kaşığı reyhan
Tuz
Karabiber
Pul biber