Koca bir ülke karanlığa gömüldü! Kriz gittikçe büyüyor

Koca bir ülke karanlığa gömüldü! Kriz gittikçe büyüyor

Nijerya, yaşanan askeri darbe sonrası kuzey komşusu Nijer'in elektriğini kesti.

Yerel basındaki habere göre Nijerya, Nijer'deki askeri yönetime karşı yeni tedbirler aldı. Bu kapsamda Nijerya, kuzey komşusu Nijer'e elektrik sağlamayı durdurdu. Nijer, elektriğinin yüzde 70'ini Nijerya'dan sağlıyordu. Nijerya'nın da üye olduğu Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), darbe sonrası Nijer'e yönelik yaptırım kararı almıştı.

NİJER'DEKİ DARBE

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahman (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmişti.

Abdoul-Karim Souleymane:

Bir kesinti olduğunda jeneratörü çalıştırıyoruz. Tüketim konusunda sayısal bir değerlendirme yapmamız zor. Tüm gün çalıştığımız günler oluyor. Elektrik kesintileri çok uzun sürüyor.

Sabırlı olacağız. Burada hata, elektrik enerjisinde kendi kendine yeterlilik sistemini nasıl kuracağını bilmeyen eski liderlerimizdedir. Liderler bu yönde iyi çalışsaydı, Nijer çok daha büyük olurdu.

Moubarak Hassane:

Elektrik kesintileri düzgün çalışmamıza engel oluyor. Bu sokakta telefon tamircileri var, başka bir sürü elektrikle çalışan iş yerleri var. Önceki günden beri bu sistemi anlayamadık.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.