Kocaeli'de kaçak göçmenlere operasyon: 21 tutuklama

Kocaeli'de kaçak göçmenlere operasyon: 21 tutuklama

Kocaeli merkezli 8 ilde, Özel Harekat polisinin destek verdiği operasyonlarla göçmen kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen bir baskında, 21 şüpheli tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenleri şok evlerde barındırıp ülke içinde taşıyan şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda farklı illerde toplam 63 düzensiz göçmen yakalanırken, 4 şüpheli de tutuklanmıştı.

Operasyonlar devam ederken, 10 Mayıs Cuma günü Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep'te emniyet ekipleri tarafından Özel Harekat polisinin destek verdiği yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Örgütlü bir şekilde göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 21 şüpheli bu operasyonla yakalandı. Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 23 düzensiz göçmen ile birlikte 4 bin 100 dolar, 35 bin 600 TL, 650 euro ve bin Suriye lirası ele geçirildi. Ayrıca suçta kullanılan kimlikler ve dijital materyallere de el konuldu.

Aramalarda ilginç bir detay da ortaya çıktı; bazı şahısların ev ve iş yerlerindeki aramalarda elbise dolaplarına, bazılarının ise otomobil bagajlarına saklandığı tespit edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, düzensiz göçmen hareketliliğinin engellenmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi. Yakalanan 21 şüpheli, işlemlerinin ardından Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi ve ifadeleri alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.