Köfteci Yusuf olayı bir bakanı koltuğundan edecek! Kulislerde konuşulan isim kim?

Köfteci Yusuf olayı bir bakanı koltuğundan edecek! Kulislerde konuşulan isim kim?

Domuz eti skandalı ile gündemden düşmeyen Köfteci Yusuf olayı nedeniyle bir bakanın değişeceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kabinede değişiklik sinyali vermesinin ardından AKP ve TBMM kulislerinde hangi bakan ya da bakanların isminin değişeceği konuşulmaya başladı. Kabinede çok büyük bir değişiklik beklenmiyor olsa da kulislerde pek çok ismin adı geçiyor. İddia edilene göre kabinede İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un değişeceği söyleniyor.

Bu iki bakanın ardından şimdi bir isim daha konuşulmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Köfteci Yusuf skandalının ortaya çıkması üzerine değiştirilecek bakanlar arasına girdiği ileri sürüldü. Ekonomim’de yer alan habere göre, Yumaklı'nın özelikle Köfteci Yusuf olayına ilişkin, AKP içinde yoğun eleştirildiği öne sürülüyor. Öte yandan Yumaklı'nın yerine ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na eski bakan Vahit Kirişci'nin tekrar getirileceği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimlerin sonuçlarını kendi internet sitesinde yayınlamaya başlamıştı. Bu kapsamda ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf'a ait bazı numunelerde domuz eti bulunduğu belirlenerek kamuoyuyla paylaşıldı. Bakanlığın taklit ve sağlığı tehlikeye atacak ürünleri resmi sitesinden paylaşması ile vatandaşlar bu uygulamaya yoğun ilgi gösterdi. Bakanlığın sitesinde ilk başta adı açıklanmayan Köfteci Yusuf markasının iki şubesinde domuz eti kullandığı haberi çok konuşulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.