Köfteci Yusuf’un ardından bir bomba da bakanlıkta patladı

Köfteci Yusuf’un ardından bir bomba da bakanlıkta patladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medyada yayılan “domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı” iddialarını yalanladı. Ancak yürürlükteki mevzuatlar Bakanlığın açıklamasını doğrulamadı.

Avrupa Birliği (AB) mevzuatlarına uyum kapsamında domuz eti ‘kasaplık hayvan’ statüsüne alındı, ancak Tarım ve Orman Bakanlığı söz konusu durumu reddetti.

Bakanlığın açıklamada adres gösterdiği; ‘Türk Gıda Kodeksi Et Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği’nde doğrudan domuz ibaresinin yer almaması domuz etinin ‘kasaplık etler’ sınıfında olmadığını anlamına gelmiyor.

Geçmişteki tebliğde domuz ibaresi yer alıyordu.

Mevcut uygulamadaki tebliğin değişiminde bu ibare kaldırılmış gibi görünse de aslında durum sadece domuz ibaresinin gizlenmesinden oluşuyor.Köfteci Yusuf’tan sonra ikinci bomba bakanlıkta patladı! Domuz eti skandalında yeni perde

19 YERDE DOMUZ İBARESİ GEÇİYOR

Tebliğ, ‘Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğine’ göre hazırlandı.

Bakanlık, doğrudan tebliğde herhangi bir ‘domuz’ ibaresinin yer almamasının, domuz etinin kasaplık etler sınıfında olmadığını gösterdiğini belirtti.

Fakat, yönetmelikte bulunan “evcil tırnaklı hayvanlar” tanımının domuzu da kapsadığı ve domuz etinin ‘kasaplık hayvan’ statüsünde olduğu kaydediliyor.

“EVCİL TIRNAKLI HAYVAN ETLERİ”

Tebliğin 4. maddesinde bulunan “evcil tırnaklı hayvan etleri” ibaresiyle domuz etinin de yer aldığı açıkça vurgulanıyor.

Bakanlığın açıklaması, kamuoyunda kafa karışıklığına sebebiyet verirken, aynı zamanda samimiyetsizlikle de eleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.