Birçok vatandaş köftecilerin yaptığı köfteleri yapmaya çalışıyor. Fakat aynı tatları elde edemiyorlar.
Birçok vatandaş köftecilerin yaptığı köfteleri yapmaya çalışıyor. Fakat aynı tatları elde edemiyorlar.
Köftecilerin gizli sırrını araştırmaya başladı. Peki köftecileri o sırrı ne?
Canan Karatay, köftecileri kızdıracak açıklamalara imza attı. Karatay köftecilerin gizli sırrını ortaya çıkardı.
İşte tüm detaylar…
Köftenin lezzetini iki katlayacak tarifi Karatay verdi. Karatay, pişirilen etin lezzetini arttırmak için içerisine mutlaka bir kaşık kuyruk yağı eklemenin altını çizdi.
Anne köftesi üzerinden tarifi deneyelim. İşte o tarif…
MalzemelerYarım kilo dana kıyma1 çorba kaşığı kuyruk yağı1 adet rendelenmiş soğan2 dilim bayat ekmek içi1 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber, pul biber ,nane ,kimyon, kekik
Köfte yapılışına geçmeden önce kuyruk yağınızı küçük parçalar halinde inceltmeniz gerekir. Ardından içerisine kıyma, soğan, sarımsak ,ekmek içi ,tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice özdeşleşene kadar yoğurunuz. Elinizi az bir miktar yazdıktan sonra köftelere şekil vererek bir kap içerisine koyunuz. Köfteleri isterseniz bir gün isterseniz de birkaç saat beklettikten sonra pişirebilirsiniz. Köftelerinizi ister kızartabilirim isterseniz de fırınlayabilirsiniz.
Hayvansal bir yağ türü olan kuyruk yağı geleneksel mutfaklarda kullanılır. İçerisinde yer alan vitaminler (A, D, E ve K) ve doymuş yağlar açısından son derece zengin olan kuyruk yağı vücut için önemli bir yapıya sahiptir. Cilt, kemik ve saç sağlığı açısından kuyruk yağı önemli. Yoğun bir yağ olan kuyruk yağı vücut enerjisini sağlayarak yoğun fiziksel çalışma içerisinde olan kişilere ilaç niteliğinde olur.
Karatay ise kuyruk yağının en doğal ve sağlıklı besin olduğunu belirtirken kuyruk yağı olmazsa hücrelerinde çalışmayacağını söyledi.