Ramazan ayında beslenmede yapılan değişikliklerden dolayı vücut direnci etkileniyor. Beslenme programının düzgün oluşturulmaması, beslenmeye dikkat edilmemesi bir takım rahatsızlıkları tetikleyebiliyor.
UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar iftar ile sahur arasında alınan öğünlerin kilo kontrolüne dikkat edilerek ve sağlıklı besinlerden oluşturularak hazırlanması gerektiğinin altını çiziyor.
Kolajen bakımından son derece zengin olduğu bilinen, ilikli kemiğin bu dönemde sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. Tadı hafif tatlımsı olan bu besin genellikle Türk mutfağında çorba olarak tüketiliyor.
KEMİKLERDEKİ AĞRIYI YOK EDİYOR
Faydaları saymakla bitmeyen bu besinlerin ramazan ayında tüketilmesi bağışıklık sisteminizin direncinin düşmemesi için önem arz ediyor öte yandan birçok hastalığın şifacısı olarak kabul edilen bu besin eklem ağrıları çeken vatandaşlar içinde doğal bir ilaç vazifesi görüyor