Köylüler dışarı çıkmaya korkuyor: Ne oluyorsa bir anda oluyor

Köylüler dışarı çıkmaya korkuyor: Ne oluyorsa bir anda oluyor

Elazığ'ın merkeze bağlı Çalıca köyündeki Ağılcık mezrasında yaşayan vatandaşlar, yağmurlu havalarda dışarı çıkmaktan çekiniyor.

50 metrekarelik bir alana ardışık olarak yıldırım düşmesi, köylülerde manyetik bir alan olabileceği şüphesini doğurdu. Çalıca köyünün yüksek rakımlı Ağılcık mezrasında, yıllar içinde bir dut ağacına ve bir badem ağacına yıldırım düşmüştü.

aw288962-06.jpgŞimdi ise, aynı bölgeye düşen yıldırımlar, vatandaşların bölgenin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini düşünmelerine neden oldu.

aw288962-03.jpgŞefik Erol, “Bu tarla babama ait. Son iki aydır buradayım. Buradaki dut ağacına yıllar önce yıldırım düşmüştü, birkaç yıl önce de aşağıdaki badem ağacına düştü. Aynı bölgede 30 metre arayla yıldırımın düşmesi düşündürücü. Burada manyetik bir şey olabilir mi diye merak ediyoruz.

aw288962-02.jpgBölge, yüksek olduğu için nadir yağış alıyor ama yıldırımların sürekli düşmesi dikkat çekici. Yetkili kurumlara başvurduk, belki bir araştırma yapılır. Burası sürekli yağış alan bir bölge değil. Eğer burada bizim bilmediğimiz bir neden varsa, araştırıldığında biz de bilmek isteriz” dedi.

Yetkililer, bölgede detaylı bir inceleme yapmayı planlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.