Köylüler tek tek topluyor Süper meyvenin hasadı başladı 'Sağlıya birçok faydası bulunuyor'

Köylüler tek tek topluyor Süper meyvenin hasadı başladı 'Sağlıya birçok faydası bulunuyor'

Süper meyve hasadı resmen başladı. Sağlıya birçok faydası bulunuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere verdiği desteklerle, bölgede süper meyve olarak bilinen aronya üretimi hız kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, 165 dekarlık alanda 50 bin aronya fidanı dağıtıldı.

aw266406-04.jpg

VERİMİ YÜKSEK

Çiftçiler, aronya fidanlarının yetiştirilmesi ve hasadı konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden büyük destek gördüklerini belirtiyor. Meram Yeşil Tekke Mahallesi’nden Hamdi Bildirici, aronyanın bakımının kolay, veriminin yüksek olduğunu ve kuraklığa dayanıklı olduğunu söyledi. Bildirici, “Büyükşehir Belediyemiz bizi çok destekledi. Onun için çok memnunuz, başkanımızdan Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.

aw266406-01.jpg

ARONYA NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Yüksek antioksidan içeriği ve pek çok vitamine sahip olması nedeniyle sağlığa olan faydalarıyla öne çıkan aronya, son yıllarda çiftçilerin ilgisini çekiyor. Kandaki kolesterol seviyesini dengelemesi, damar sağlığını güçlendirmesi ve bazı hastalıklara karşı koruyucu etkileriyle bilinen aronya, hem çiftçilere ek gelir kapısı hem de tüketicilere sağlıklı bir alternatif sunuyor.

aw266406-02.jpg

TARIMSAL DESTEKLER

Konya Büyükşehir Belediyesi, aronya gibi alternatif ürünlerin yetiştirilmesini destekleyerek, çiftçilerin gelirlerini artırmayı ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Belediye, çiftçilere fidan dağıtımı, sulama destekleri, teknik destek gibi çeşitli hizmetler sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.