Köylüler vücuda reset atan sebzenin hasadı başladı! Kilosu 25 TL'den kapış kapış satılıyor

Köylüler vücuda reset atan sebzenin hasadı başladı! Kilosu 25 TL'den kapış kapış satılıyor

Vücuda birçok faydası olan o sebzenin hasadı Kayseri'de başladı.

Meyve ve sebzeler, insan sağlığına pek çok fayda sağlamaktadır. Doğru miktarda ve düzenli olarak tüketilen bu gıdalar, sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar. Özellikle Kayseri'de yetiştirilen bir sebze, hem lezzetiyle hem de faydalarıyla dikkat çekiyor. İşte kilosu 25 TL'den tarlada satışa sunulan o sebze...

KAYSERİ'DE HASADI BAŞLADI

Kayseri'nin Yamula ilçesinde yetiştirilen patlıcanlar, kilosu 25 TL'den satışa çıktı. Bu patlıcanlar, yöre halkı tarafından büyük ilgi görüyor ve kapış kapış satılıyor. Sağlık açısından birçok faydası bulunan Yamula patlıcanı, bu yıl da revaçta.

25-35 TL ARASINDA ALACISINI BULUYOR

Geçtiğimiz yıllarda kilosu 5-10 TL aralığında satılan patlıcan, bu yıl 25-35 TL arasında değişen fiyatlarla pazarlarda yerini almaya başladı. Yamula patlıcanının hasadı ise birkaç ay boyunca devam ediyor.

Kilis'te patlıcan hasadı başladı - Kilis Haberleri

KARNIYARIK TARİFİ

PATLICANIN FAYDALARI

Lif İçeriği: Patlıcan, yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak düzeninin sağlanmasına yardımcı olabilir. Doğru tüketildiğinde, günlük lif ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir.

Kemik Sağlığı: Fenolik bileşikler içermesi, kemik sağlığını güçlendirmeye yardımcı olabilir. Kalsiyum ve demir içeriği ise kemik erimesine (osteoporoz) ve aneminin düzelmesine katkıda bulunabilir.

Kalp Sağlığı: B6 ve C vitaminleri ile potasyum içermesi, kalp sağlığını destekleyebilir. Düzenli tüketimi, LDL (kötü) kolesterol düzeyinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

Kanser Riski: İçerdiği polifenoller, kansere yakalanma riski olan kişilerde tümör büyümesini engelleyebilir. Özellikle patlıcanın dış kabuğunda bulunan nasunin, beyin hücrelerini olası zararlardan koruyabilir.

Kilo Kontrolü: Patlıcan, iştahı azaltan ve tokluk hissini arttıran yapısı ile kilo vermek isteyenlere yardımcı olabilir.

Karaciğer Sağlığı: Karaciğeri belirli toksinlerden koruyarak mevcut karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

PATLICAN SAPININ FAYDALARI

Çoğu kişi patlıcanı kullanmadan önce sap kısmını kesip atar, ancak patlıcan sapının da birçok faydası vardır. Patlıcan sapında bulunan mineraller ve vitaminler, sağlık üzerinde olumlu etkiler yapabilir.

Özellikle C, B1, B2 ve A vitaminleri, saç sağlığı, hemoroit ve cilt sağlığı konularında yardımcı olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren patlıcan sapı, sindirim sisteminin düzenlenmesine de katkıda bulunabilir.

Ayrıca, doğal nikotin içeriği sayesinde sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olabilir. Demir kaynağı olması ise yorgunluk gibi durumların üstesinden gelmenizi sağlayabilir. Antioksidan yapısı, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.