KPSS ön lisans başvurusu başladı

KPSS ön lisans başvurusu başladı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) için başvurular açıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) duyurusuna göre, KPSS ön lisans başvuruları 13 Haziran'da başladı ve 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Başvuruları yapmak isteyen adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri'ni ziyaret edebilir ya da "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden başvurularını gerçekleştirebilirler. 2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzu'nda detaylı bilgilere ulaşabilirler.

ÖSYM'nin duyurusuna göre:

2024 KPSS Ön Lisans Sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Din hizmetlerinde görev almak isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS başvuruları, 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.

DHBT için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ön lisans düzeyinde DHBT'ye başvuran adayların, 1 Eylül 2024 tarihindeki 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı'na da başvurmaları gerekmektedir.

Başvurular elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamasından saat 10.00'dan itibaren yapılabilecek.

Detaylı bilgiler ve kılavuzlara erişim için adaylar, ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirler. Başvuracak adaylar için kılavuzların dikkatlice incelenmesi önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.