KPSS şartı aranmıyor! Yüzlerce memur alınacak

KPSS şartı aranmıyor! Yüzlerce memur alınacak

KPSS şartı olmadan memur alımları yapılacak. İşte tüm detaylar…

İşsiz olan vatandaşlar, bir an önce iş bulmak için ilanlara bakıyor. Kamu memuru olma hayaliyle yaşayan işsiz vatandaşlara Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sevindirici haber geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS şartı olmadan 450 memur alımı yapılacak. İşte tüm detaylar yazımızda…

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sözleşmeli 450 sanatçı alım ilanına başvurular başladı. “Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Mersin, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa” illeri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne kontenjanlar dahilinde personel alınacak.

BAŞVURU ŞATLARI NELER?

657 DMK'daki şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, arşiv araştırması sonucu olumlu olmak gibi şartları istiyor.

75115.jpg

SANATÇI ALIMINDA ARANAN NİTELİKLER

Orkestralar için; Keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, obua, flüt, fagot, korno, klarinet, trompet, trombon, tuba, piyano, vurmalı çalgılar ve arp branşları için; Resmi ve Özel Konservatuarlardan veyahut müzik bölümü bulunan okullardan mezun veya özel müzik öğrenimi görmüş olmak gerektiği belirtiliyor. Koro ve Topluluklar için; Semazen, tanbur, yaylı tanbur, yaylı ve mızraplı tanbur, kemençe, erkek ses, ney, ritim, kanun, trompet (mehter), zurna (mehter), nakkare (mehter), vokal çevgen (mehter), ney (tasavvuf), ud, ud (tasavvuf), kadın ses, erkek ses (bas), erkek ses (tenor), erkek ses (bariton), akordeon, klarinet, klasik kemençe, klavye, dombra-kopuz-tar-Şerter, keman, viyola, viyolonsel, alto kopuz, mey-zurna, kemança, kontrabas, bağlama, zurna-balaban-nefesli, kaval-sipsi-nefesli, klasik/elekrogitar, bas gitar, cura, tar, klavye-gitar, ney-sipsi branşları için; en az Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü ya da konservatuarın lise bölümü veya fakülte ya da dört yıllık yüksekokul mezunu olmak veya özel müzik öğrenimi görmüş şartı aranıyor. Çok Sesli Müzik Korosu “Soprano, alto, tenor, bas branşları için” üniversitelerin/konservatuarların şan bölümünden mezun olmak gerekiyor.

Devlet Halk Dansları Topluluğu, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Ankara Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu ve Ankara Devlet Modern Dans Topluluğu “Kadın ve Erkek Dansçı adayları için” En az lise veya dengi okul mezunu olmak ve halk dansları veya dans ile ilgili özel eğitim almış olmak, Kadınlarda en az 1.65 cm, en çok 1.80 cm, Erkeklerde en az 1.75 cm, en çok 1.95 cm boy ölçülerine sahip olmak, Dansçı fiziğine uygun bedensel uyum, görünüm ve esnekliğe sahip olmak, Ses duyma yeteneği ve ritim bilgisine, iyi bir halk dansları tekniğine, hareket dizinlerini algılama, çabuk öğrenme ve uygulama becerisi ile estetik tavra sahip olmak, Halk Danslarının gerektirdiği yüksek eforu gösterebilecek kadar iyi bir sağlık durumuna sahip olmak, Seyahat engeli bulunmamak, Yurtiçinde ve yurtdışında, çalıştığı kurumun kurumsal kimliğine uygun hal ve davranışlarda bulunma sorumluluğu şartı aranıyor.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu “Semazen adayları için” Orantılı boy ve kilo ölçülerine, Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, Özellikle Mevlevi Ayini repertuar bilgisine, Mevlevi Ayini formu ve usulleri bilgisine, Mevlevilik Kültürü bilgisine, Sahne uyumuna, sahip olmalı.

“Tanbur, Kemençe, Ney, Ritim ve Kanun adayları için” Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, İyi düzeyde nota ve nazariyat (makam, usul ve ses sistemleri özellikleri) bilgisine, Dini ve la-dini musiki form, repertuar bilgisi ve icra yeteneğine, Ritim sanatçısı adayları dışındaki adayların taksim formu bilgisi ve icra yeteneğine, Klasik üslup ve tavırda icra yeteneğine, Sahne uyumuna, sahip olmak gerekiyor.

“Erkek Ses adayları için” Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, İyi düzeyde nota ve nazariyat (makam, usul ve ses sistemleri özellikleri) bilgisine, Dini ve la-dini musiki form, repertuar bilgisi ve icra yeteneğine, Klasik üslup ve tavırda icra kabiliyetine, Sözlü repertuarın gerektirdiği düzeyde telaffuz ve diksiyona, Sahne uyumuna, sahip olmak gerekiyor.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu içinSemazen adayları için” Orantılı boy ve kilo ölçülerine, Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, Özellikle Mevlevi Ayini repertuar bilgisine, Mevlevi Ayini formu ve usulleri bilgisine, Mevlevilik Kültürü bilgisine, Sahne uyumuna.

“Trompet (Mehter), Zurna (Mehter), Nakkare (Mehter), Ney (Tasavvuve Ud (Tasavvuf) adayları için” Saza hakimiyet, sonorite, Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, Deşifre, Nota okuma yazma, nazariyat, Türk müziği edebiyatı ve tarihi bilgisine, Repertuvar, üslup, eşlik, ritmik dengeye, Sahne uyumuna.

“Vokal Çevgen (Mehter) adayları için” Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, Deşifre, Nota okuma yazma, nazariyat, Türk müziği edebiyatı ve tarihi bilgisine, Repertuvar, üslup, eşlik, ritmik dengeye, Sözlü repertuarın gerektirdiği düzeyde telaffuz ve diksiyona, Sahne uyumuna, sahip olmak olmak gerekiyor.

Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu “Semazen adayları için” Orantılı boy ve kilo ölçülerine, Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, Özellikle Mevlevi Ayini repertuar bilgisine, Mevlevi Ayini formu ve usulleri bilgisine, Mevlevilik Kültürü bilgisine, Sahne uyumuna.

“Erkek ses adayları için” Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, İyi düzeyde nota ve nazariyat (makam, usul ve ses sistemleri özellikleri) bilgisine, Dini ve la-dini musiki form, repertuar bilgisi ve icra yeteneğine, Klasik üslup ve tavırda icra kabiliyetine, Sözlü repertuarın gerektirdiği düzeyde telaffuz ve diksiyona, Sahne uyumuna.

“Ritim ve ney adayları için” Ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine, İyi düzeyde nota ve nazariyat (makam, usul ve ses sistemleri özellikleri) bilgisine, Dini ve la-dini musiki form, repertuar bilgisi ve icra yeteneğine, Ritim sanatçısı adayları dışındaki adayların taksim formu bilgisi ve icra yeteneğine, Klasik üslup ve tavırda icra yeteneğine, Sahne uyumuna.

70035.jpg

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 450 memur alımı için başvurular 16 Ekim tarihine kadar yapılacak. Adaylar e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden başvuru yapabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.