KPSS şartı olmadan 10 bin personel alınacak! Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler yaşadı

KPSS şartı olmadan 10 bin personel alınacak! Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler yaşadı

Hükümet, kamuya personel alımını başlattı ve 7 bakanlığın da dâhil olduğu toplam 27 kuruma 13 bin 208 personel alınacağını duyurdu.

Bu kapsamda dönerci, veri uzmanı, sekreter ve garson gibi farklı mesleklerde istihdam edilecek personellerin alımları İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kura ile 275 personel alınacak.

Peki başvuru şartları neler? Hangi bakanlık kaç kişiyi alacak? İşte detaylar...

Her bakanlık ve kurumun başvuru süreci ve şartları farklılık gösterecek olup, başvuru süreçlerinin detayları İŞKUR'un internet sitesi üzerinden takip edilebilir. Bu alımlar, geniş bir meslek grubunu kapsayarak kamu hizmetlerinde çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan personel eksikliğini gidermeyi amaçlıyor.

calisan233.jpg

KPSS ŞARTI VE YAŞ SINIRI YOK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 275 personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu alımlar, pideciden garsona, cankurtarana kadar çeşitli mesleklerde yapılacak. Önemli bir detay olarak, bu alımlar için KPSS şartı aranmadığı ve yaş sınırı olmadığı belirtiliyor.

Ancak başvuranların emekli olmaması gerekiyor. Personel alımları kura yöntemiyle gerçekleştirilecek, bu da geniş bir kesim için fırsat yaratıyor.

Başvuru süreçleriyle ilgili detaylar, ilgili kurumlar tarafından açıklanacak ve başvurular genellikle İŞKUR üzerinden yapılabilecek.

İŞTE PERSONEL ARAYAN BAKANLIKLAR...

Kamuya yapılacak personel alımları kapsamında birçok bakanlık farklı alanlarda ihtiyaç duyduğu personel için kontenjanlar açmış durumda. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: 2.390 personel alımı planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı: Engelli ve eski hükümlüler için 8 kişilik kontenjan açıldı.

Adalet Bakanlığı: 400 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı: 100 müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı: 69 personel alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı: 23 personel ihtiyacı bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: 15 kişilik kontenjan açıldı.

En çok personel alımı yapılacak kurum ise Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi olup, 9.690 uzman erbaş alımı planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.