KPSS'de ilk oturum tamamlandı. İşte yurttan sınav manzaraları

KPSS'de ilk oturum tamamlandı. İşte yurttan sınav manzaraları

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları tamamlandı. Her sene değişmeyen sınav manzaraları bir kez daha yaşandı.

4 ADAY SINAVA GİREMEDİ

Antalya'da düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), geç kalan adaylar ve kimlik sorunlarına dikkat çekildi. Sınavın düzenlendiği Akdeniz Üniversitesi kampüsünde, kapıların saat 10.00'da kapanmasıyla 4 aday sınava giremedi.

aw246554-01.jpgBugün sabah saatlerinde başlayan KPSS lisans sınavı için adaylar, zamanla yarışırken, trafik ve diğer nedenlerle geç kalmaları önemli sorunlar yarattı. İstanbul'dan gelen ve uçağın rötar yapmasıyla trafikte sıkışan bir adayın kardeşi, "Ablamı sınava getirdim. 1 dakika geç kaldı diye içeriye almadılar, kapıyı yüzümüze kapattılar. Yolda gelirken çok sıkıntı yaşadık" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Benzer şekilde, eşini sınava getiren bir başka adayın eşi Bora Sarpaş ise trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, "Bu tür sınavlara biraz daha erken gelmek gerekiyor, bundan sonraki sınavlara daha da erken gelmeyi düşünüyoruz" dedi. Sarpaş, eşinin içeride zor bir süreç yaşadığını da belirtti.

YUNUS TİMLERİ YARDIMA KOŞTU

Diğer yandan, Bingöl'de kimliğini unutan veya yanlış okula gelen adaylar için Yunus timleri devreye girdi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, sınav öncesinde okul önlerinde hazır bekledi ve sorun yaşayan adaylara yardım etti. Yunus timlerinin çabaları, cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

ZABITA EKİPLERİ SINAVA YETİŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkalığı ekipleri ise İzmit ve Gebze'de geç kalan adaylara araç desteği sağladı ve sınavın düzenli bir şekilde başlamasını sağladı. Ayrıca, sınavın sessiz bir ortamda geçmesi için gerekli önlemler alındı ve sürücüler korna çalmamaları konusunda uyarıldı.

aw246540-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.