Kredi kartı şifresini kaydedenler dikkat: Birçok kişi aynı hatayı yapıyor

Kredi kartı şifresini kaydedenler dikkat: Birçok kişi aynı hatayı yapıyor

Pandemi sonrası internetten alışverişin artmasıyla birlikte, kart şifrelerini tarayıcıda kaydeden kullanıcılar için ciddi bir tehdit belirdi.

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir, popüler tarayıcılarda zararlı yazılımların kişisel verilere erişim sağladığını ve bu durumun kullanıcıların finansal güvenliğini riske attığını açıkladı.

Akdemir, zararlı yazılımların, tarayıcıda kayıtlı parolaları ve kredi kartı bilgilerini ele geçirerek saldırganlara ilettiğini vurguladı. Bu tür yazılımların, bilgisayar üzerinde yetki kazanarak parolaları bulut sunuculara aktarabileceğini belirtti. Ayrıca, eğer kullanıcılar eşlenik hesaplar kullanıyorsa, cep telefonlarındaki uygulama parolalarının da çalınabileceği uyarısında bulundu.

Akdemir, ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin izinsiz harcamalara yol açabileceğini, ayrıca saldırganların bu bilgileri kullanarak parayı kripto paralara dönüştürebileceğini ifade etti. Kullanıcıların, güvenliklerini artırmak için sanal kredi kartı kullanmaları ve gereksiz yere yurtdışı alışverişlerine kapatmaları gerektiğini belirtti.

Son olarak, Akdemir, kullanıcıların güvenmediği uygulamaları ve eklentileri cihazlarına yüklememeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, antivirüs yazılımlarının devre dışı bırakılmaması gerektiğini hatırlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.