Kredi Kartında gizli detay ortaya çıktı! Herkesten bu para çekiliyor

Kredi Kartında gizli detay ortaya çıktı! Herkesten bu para çekiliyor

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, kredi kartıyla ödeme yapıldığında yapılan kesintiye sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile isyan etti.

Bankaların faiz oranlarını ve kredi kartlarında alınan komisyon miktarının arttırılması vatandaşı zor duruma düşürmüş, hali hazırda zor geçinen vatandaşın sırtına bir yük daha binmişti.

Picture background

Kredi kartları vatandaşları zora sokan bir konuya da vergi uzmanı Ozan Bingöl değindi. Bingöl, resmi X hesabı zerinden yapmış olduğu bir açıklamada adeta isyan etti.

Ozan Bingöl taksiye bindiği ve taksimetre ücretini kredi kartı ile ödemesinin ardından başına gelen olayı resmi X hesabından şu cümlelerle açıkladı:

ekran-alintisi-001.jpg

İstanbul’da taksi kullandığınızda ödemeyi kredi kartı ile yapmanız halinde 100 lira için pos makinası otomatik olarak sizden 13,95 lira “hizmet bedeli” veya “işlem ücreti” adı altında ayrıca ücret tahsil ediyor. Taksimetre attıkça bu işlem ücreti de artıyor ve sonuçta taksi ücretinin %10'undan fazla bir tutar daha ödemek durumunda kalıyorsunuz. Yüksek komisyon ücreti kredi kartı ile ödemeyi çok maliyetli hale getirdiği için kayıtlı sisteme geçmek zorlaşıyor, kartla ödemek isteyenler ise oransal anlamda yüksek maliyete katlanmak zorunda kalıyor. Pek çok konuda olduğu gibi burada da standart, kaide ve hatta insaf yok!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.