Kronik kabızlık bu hastalığa işaret ediyor: Uzmanı uyardı

Kronik kabızlık bu hastalığa işaret ediyor: Uzmanı uyardı

Yaşam şekliniz, hayat kalitenizi etkileyerek birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayan önemli etkenleri oluşturabiliyor. Son yıllarda internet aramalarında öne çıkan hastalıklarda hemoroid rahatsızlığı da yer alıyor. Bu kapsamda hastalığın seyrine ve ilermesine ilişkin uzmanlar kritik uyarılarda bulunuyor.

Hemoroid ve anal fissür hastalıklarının haffe alınmaması gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tuba Mert hastalığa ilişkin önemli açıklamalar yaptı.


TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELER?
Dr. Mert, hemoroidlerin makat bölgesinde şişlik, kanama ve ağrı gibi şikayetlerle ortaya çıktığını belirterek, “Hemoroidler, iç ve dış hemoroid olarak iki gruba ayrılır. Hastalığın evresine göre tedavi yöntemlerini belirliyoruz. Evre 1 ve 2’de genellikle medikal tedavi, ılık su banyoları, dışkılama alışkanlığının düzenlenmesi ve krem kullanımı ile hastalık gerileyebiliyor. Ancak evre 3 ve 4’te cerrahi müdahale gerekebiliyor” dedi.


BU BELİRTİLERE DİKKAT
Anal bölgede en sık karşılaşılan ikinci hastalık grubunun anal fissürler olduğunu söyleyen Dr. Mert, “Bu hastalık, genellikle kabızlık veya ishal sonucu tetiklenir. Hastalar şiddetli ağrı ve kanama şikayetleri ile bize başvuruyor. Akut anal fissür, hastalığın erken evresidir ve uygun tedaviyle iyileştirilebilir. Ancak kronikleşmiş anal fissürlerde cerrahi müdahale kaçınılmazdır. Maalesef, bu hastalığı medikal tedavi ile iyileştirmek mümkün değildir, cerrahi tedavi öneriyoruz” dedi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.