Küçük ortak Destici'den Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki. “Asla rıza göstermeyiz”

Küçük ortak Destici'den Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki. “Asla rıza göstermeyiz”

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı olan Büyük Birlik Partisi, ittifak ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bebek katili Öcalan hakkında yaptığı açıklamalar Cumhur İttifakı'nın ortakları arasında krize neden oldu. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrı yaptı ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" dedi. BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'den tepki gecikmedi.

Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tecrit' değil 'ceza' (tahliyesiz müebbet-idam), 'anlaşma' değil 'hukuk', 'umut hakkı' değil 'pişmanlık ve af dileme'...

Gazi Meclis, hainlerin, ihanetlerinin propagandasını yapacakları ya da günah çıkartacakları bir yer değildir. Yeni bir 'Çözüm Süreci', ilk denemedeki hataların ve sürecin sonunda gördüğümüz tahribatın yeniden yaşanmasından başka bir şey olmayacaktır.

Velhasılı; Yeni bir çözüm sürecine de, binlerce şehidimizin katili terörist başının tecridinin kaldırılmasına da, umut hakkına da, hele hele Gazi Meclisimiz’de gelip konuşmasına asla rıza göstermeyiz.

Teröristle müzakere olmaz, mücadele edilerek kökü kazınır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.