Kurban Bayramı’nda bunu yapan köşeyi dönecek! Resmen altında servet yatıyormuş

Kurban Bayramı’nda bunu yapan köşeyi dönecek! Resmen altında servet yatıyormuş

Kurban Bayramı'nda bunu bilmeyen çok pişman olacak. Altında servet yatıyormuş.

Her yıl Kurban Bayramı öncesinde hayvan derisi fabrikaları vatandaşları uyarıyor. Kurban derisini çöpe atanlar sadece değerli bir kaynağı ziyan etmekle kalmıyor, aynı zamanda 15 milyon lira da çöpe atıyor.

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Murat Çağlar, kurban derisinin büyük bir ekonomik değer taşıdığının altını çizdi. Kurban Bayramı'nda kesilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların derilerinin uygun şekilde işlenmemesi durumunda ortaya çıkacak yaklaşık 30 milyar liralık ekonomik değerin yarısının kaybedileceği bildirildi.

5f2ee273-kurban-bayrami-ne-zaman-5.jpg

DERİLER NASIL KORUNMALI?

Çağlar, kesimden sonra derilerin hemen tuzlanması gerektiğini vurgulayarak, "Havaların çok sıcak olması nedeniyle bakteriyel faaliyetler hızlanıyor. Bu nedenle büyükbaş derilerine 8 kilo, küçükbaş derilerine ise 2 kilo tuzlayıp serin bir yerde saklamak önem taşıyor. Derilerin torbaya konularak sıcak ortamda bekletilmemesi gerekiyor ve toplama noktalarına hızla gönderilmeleri büyük önem taşıyor." dedi.

kurban-derisini-cope-atanlar-kafalarini-duvara-vuracak-tek-bir-deri-size-servet-kazandiriyor-17183756664290-1.jpg

15 MİLYAR LİRA KAYIP!

Kurban derilerinin usulüne uygun bir şekilde işlenmemesi halinde yaklaşık 15 milyar liralık ekonomik kayba yol açabileceğini belirten Çağlar, "Yaz aylarında yapılan kesimlerde tecrübelerimiz, derilerin yarısını kaybettiğimizi gösteriyor. Bu ya yüzme hatalarından ya da derilerin doğru tuzlanmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle derilerimizi doğru şekilde işleyip korumalıyız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

kurban-derisini-cope-atanlar-kafalarini-duvara-vuracak-tek-bir-deri-size-servet-kazandiriyor-17183756665912-2.jpg

VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yetkililer, vatandaşları kurban derilerini çöpe atmamaları ve geri dönüşüm için yetkili firmalara vermeleri konusunda uyarıyor. Kurban derilerinin ekonomiye kazandırılabilmesi için vatandaşların bilinçli olması ve gerekli adımları atması büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.