Kurbanı böyle kesenlere 464 bin 585 TL ceza kesilecek! Bakanlık harekete geçti

Kurbanı böyle kesenlere 464 bin 585 TL ceza kesilecek! Bakanlık harekete geçti

Kurban Bayramı'na yaklaşırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tedbirlerini sıkılaştırdı ve kurban kesimi ile ilgili kuralları ve cezaları hatırlattı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bakanlık tedbirleri sıkılaştırarak vatandaşlara hatırlattı. Bakanlığın almış olduğu tedbirler kapsamında, yasak alanlarda kurban kesenlere ve atıklarını çevreye bırakanlara 4 bin 810 lira ceza uygulanacağını duyurdu.

Bakanlık, Kurban Bayramı boyunca çevre kirliliğini önlemek amacıyla kurban satış ve kesim yerlerinde toplum ve çevre sağlığını korumak için önlemler aldı.

aw225842-04.jpg

Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri ve meydanlar gibi halka açık alanlarda kurban kesenler ve uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar tespit edilerek cezalandırılacak. Bu çerçevede, Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince 4 bin 810 lira ceza kesilecek.

ATIKLARINI ÇEVREYE BIRAKAN TESİSLERE 464 BİN 585 LİRA CEZA

Kurban kesim yerlerinde kurallara uymayan ve atıklarını çevreye bırakan tesislere ise toplu kesimler için 464 bin 585 lira, bu ihlalin konutlarda gerçekleşmesi durumunda ise 11 bin 540 lira ceza verilecek.

aw226362-02.jpg

Kurban kesimi sonucu oluşan atıklar, sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulacak.

Torbalar, ağızları iyice kapatılıp bağlanarak, bayram süresince düzenli hizmet verecek belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek. Ayrıca, hayvan pazarlarında ve geçici kurban satış ve kesim yerlerinde bayram sonuna kadar 24 saat esasıyla hizmet verecek Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulu ve Kurban Hizmetleri Komisyonu üyesi kurumlar ile kolluk kuvvetleri tarafından denetimler gerçekleştirilecek.

aw226362-02-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.