Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte küçükbaş ve büyükbaş ücretleri

Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte küçükbaş ve büyükbaş ücretleri

Adana'da Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların kilogram fiyatları açıklandı.

Adana'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlık hayvanların kilogram fiyatları belli oldu. Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanlığı ve ilgili paydaşların bir araya gelmesiyle oluşturulan komisyon, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatlarını belirledi.

Buna göre, küçükbaş koyunlar kilogram başına 250 Türk Lirası, keçiler 200 Türk Lirası, teke cinsinden hayvanlar ise 230 Türk Lirası olarak fiyatlandırıldı. Büyükbaş hayvanlarda ise tosunlar için kilogram başına 250 Türk Lirası, düveler için 230 Türk Lirası fiyat biçildi.

fdbvx.jpg

Kurbanlık hayvanların kesim hizmetleri de tarifelendi; küçükbaş hayvanlar için 500 Türk Lirası, büyükbaş hayvanlar için ise dört parçaya bölünme şartıyla 4 bin Türk Lirası olarak belirlenen kesim ücretleri, bayram hazırlıklarında önemli bir bilgi oldu. Kıyma çekimi hizmetinin kilogram başına maliyeti 15 Türk Lirası olarak duyuruldu.

KURBAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi takvimine göre, Kurban Bayramı'nın arifesi olan 15 Haziran, Cumartesi gününe denk geliyor. Bayramın ilk günü 16 Haziran Pazar olarak belirlenirken, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve bayramın dördüncü ve son günü ise 19 Haziran Çarşamba olarak kayıtlara geçti. Kurban Bayramı süresince yapılacak tatilin dokuz gün olup olmayacağına dair herhangi bir bilgi şu an için mevcut değil. Resmi açıklama bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.