Kuryelerde teslimat süresi kalkıyor! Bakanlık harekete geçti

Kuryelerde teslimat süresi kalkıyor! Bakanlık harekete geçti

Kuryelerle ilgili yeni düzenleme için düğmeye basıldı. Bu kapsamda teslimat süresi ve sabıka kaydı alanlarda çalışmalar yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, motokuryelerin trafik ihlallerini ve asayiş sorunlarını azaltmak amacıyla yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Özellikle teslimat süresinden kaynaklı aşırı hız yapma problemini çözmek için "makul süre" uygulaması devreye alınacak. Ayrıca, motokurye olarak çalışmak isteyenlerden sabıka kaydı gibi bazı şartlar aranacak.

Pandemi sonrası eve yemek ve gıda siparişlerinde yaşanan artışla birlikte motokurye sektöründe bazı sorunlar da gündeme geldi. Sık eleman değişimi ve teslimat süreleri nedeniyle motokuryelerin trafik kurallarını ihlal etmesi, şikayetlerin başında yer aldı. Bakanlık, bu sorunları gidermek için kapsamlı bir çalışma başlatıyor.

odatv-image-69-71067683d9f547.jpg

AŞIRI HIZ ÖNLENECEK

Motokuryelerin zaman baskısı nedeniyle trafik kurallarını ihlal etmelerini engellemek amacıyla "makul süre" düzenlemesi getirilecek. Firmalar artık teslimat için kesin süre sözü veremeyecek ve kurye teslimatları makul bir süre içinde yapılacak. Bu sayede kuryelerin aşırı hız yapması önlenecek.

Sorunlu adreslere teslimat yapılmaması için bir düzenleme de getirilecek. Ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında, gönderici ve alıcı bilgileri gizli tutulacak. Teslim alınmayan ürünler, belirlenen süre içinde göndericiye geri iade edilecek.

motokurye.jpg

MOTORLARA YAŞ SINIRLAMASI GETİRİLECEK

Motokurye olmak artık daha sıkı kurallara bağlanacak. Kuryelerin kullandığı taşıtlar Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilecek ve yetki belgesi zorunluluğu getirilecek. P1 belgesi şehir içi ve komşu iller arası, P2 belgesi ise tüm iller arası taşımacılık için gerekli olacak. Yetkilendirilen motosikletler 10 yaşından, kamyonet ve otomobiller ise 20 yaşından büyük olamayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.