Kuvvetli yağış geliyor: O bölgelerde yaşayanlar dikkat

Kuvvetli yağış geliyor: O bölgelerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerini sosyal medya hesabından açıkladı.

Bugünün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl geçecek? Yağmur yağma olasılığı var mı? Hafta sonu plan yapmayı düşünenler bu soruların cevaplarını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini yayımladı.

Sıcak günlere mola: Meteoroloji'den çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu(Yozgat ve Sıvas hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Bu gelişmelerin yanı sıra Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den önemli uyarılar geldi.

Orhan Şen, öğle saatlerinden itibaren İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli su baskını riski olduğunu ifade etti. Şen, yarın ise daha kuvvetli olacağını da sözlerine ekledi. Sıcaklıkların hafta sonu değişmediğini 4-8 derece ortalamanın üzerinde devam edeceğini açıkladı.

1.jpg

Şen sözlerine şöyle devam etti: Haftaya çarşambadan itibaren Batı bölgelerde sıcak hava dalgasının beklendiğini söyledi. Marmara İstanbul dahil, Ege, Akdeniz, Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklık sağlık açısından risk oluşturabileceğinin altını çizerken takip edilmesi gerektiğini söyledi.

2.jpg

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Şen, bugün Bugün İstanbul 31 İzmir yağmurlu 36 Antalya öğlen yağmurlu 38 Ankara yağmurlu 30 Adana öğlen yağmurlu 42 C şeklinde olduğunu söyledi.

3.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kuzey ve İç Ege'nin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkiinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra (Yozgat ve Sivas hariç) bölgenin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, bölgenin kuzeybatısında görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.