Kuyumcular artık o altınları alıp satmayacak! 81 ilde geçerli oldu

Kuyumcular artık o altınları alıp satmayacak! 81 ilde geçerli oldu

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma, hırsızlık vb. bazı nedenlerden dolayı Türkiye genelindeki kuyumcuların büyük bölümü kesme altın satın alımını durdurmuş durumda.

Türkiye'de her gün, her saat değişiklik şartlar karşısında insanların yatırım alışkanlıkları da yaşanan bu değişikliğe uyum sağlıyor. Buna karşın altına olan ilgi, her ne olursa olsun zirvede kalmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl, yatırımcısına yüzde 80'e yakın bir kazanç sağlayan altın, bu yılın ilk aylarında da çarpıcı yükselişlere imza attı.

Picture background

Enflasyon karşısında varlıklarının değerini korumak isteyen vatandaşların altına olan ilgisi ise her geçen gün artarken, dolandırıcılık vakalarında altın kullanımı da yükselmiş durumda.

Merkez Bankası'nın 3 aydır faizleri sabit tutması ve yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceğine yönelik oluşan hava, yıl sonunda altın fiyatlarının yükseleceğine dair yorumlara neden olurken, bu anlayış ile artan dolandırıcılık vakalarına karşın kuyumcular, kesme altın alımını büyük ölçüde durdurdu.

ALTINLAR SATIN ALINMAYACAK

Türkiye'nin tamamında geçerli olan yeni uygulamada kuyumcular, barkod ve seri numarası bulunan altınları dahi zaman zaman kabul etmezken, bu şartları sağlamayan kesme altınları ise hiçbir şekilde kabul edilmeyecek.

Picture background

Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcılar, bu altınları sahte olarak üretip piyasaya sürebiliyor ve bu durum da altın yatırımcılarının mağdur olmasına neden oluyor.

Kuyumcular, altın yatırımcılarını kesme altın alım-satımından kaçınmaları konusunda uyardı. Paketli altında seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimali ise kesme altına kıyasla çok daha düşük.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.